1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Şoc la Judeţean! Medicul Gheorghe Frătoaica, acuzat că şi-a bătut joc de un bolnav de cancer

fratoaica

18.10.2018, articol scris de Neluţu Dinu

În timp ce guvernanţii organizează referendumuri inutile şi trec justiţia pe persoană fizică, sistemul sanitar din România a ajuns în punctul cel mai de jos. Poate că este nedrept să generalizăm, nici nu ne-am propus asta, de altfel, dar salariile uriaşe oferite medicilor n-au avut nici pe departe efectul scontat, în sensul că actul medical practicat în spitalele noastre încă şchioapătă, iar comunicarea cu pacienţii te duce, mai degrabă, cu gândul la peluzele unui stadion.

Articolul de faţă ar trebui să-i pună pe gânduri pe cei care, o dată la patru ani, promit că vor avea grijă de soarta noastră. Inclusiv pe Dan Manu, medic de profesie şi şeful Consiliului Judeţean Argeş, instituţie care are în subordine cel mai important spital din judeţ.

Iată faptele!

Piteşteanul Iancu Crişan a fost diagnosticat cu cancer în urmă cu aproape cinci ani. Tratamente peste tratamente, operaţii peste operaţii, bani grei cheltuiţi pe medicamente din ce în ce mai scumpe.

Lumini, umbre, speranţe, dezamăgiri...

Astăzi, din păcate, domnului Crişan nu i-a fost deloc bine. În jurul orei 9,00, după ce s-a sfătuit cu soţia şi fiica sa, a luat decizia, absolut firească, de a suna la 112. Cu teancul de hârtii în mână, piteşteanul le-a explicat medicilor de pe Ambulanţă despre ce e vorba, iar aceştia au luat decizia de a-l transporta la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean.

Liniştea pe care ţi-o dă gândul că ajungi pe mâna medicilor s-a spulberat, însă, rapid. Omul a fost abandonat pe un pat, fără calmante sau perfuzii. Nici măcar de o vorbă bună n-a avut parte!

Cu "vorba bună" este totuşi greu, mai ales când ai ghinionul să-l prinzi în gardă pe medicul Gheorghe Bebe Frătoaica.

Ce ziceţi, domnule Manu, de felul în care se derulează povestea în continuare?

Întrebat de aparţinătorii bolnavului de ce nu-l trimite la secţia de Oncologie de la Spitalul Bălcescu, doctorul Frătoaica a răspuns că nu e cazul şi că s-a săturat de cei care "inventează" boli!

Mai mult, medicul alintat în mod nefericit Bebe a bruscat-o, mai întâi verbal şi apoi fizic, pe fiica pacientului abandonat.

Iată ce spune Laura Crişan, fiica bolnavului.

"Tatăl meu a stat aproape toată ziua fără să i se administreze vreun tratament. A ajuns la Judeţean pe la ora 9 si un pic de dimineața şi a stat fără să i se facă perfuzii sau altceva. Până la 16,00, când am terminat munca şi m-am dus la spital, tata nu mâncase nimic. Domnul Frătoaica nici n-a vrut să stea de vorbă cu mine, spunând că n-am studii de specialitate. Bun, n-am studii, dar de ce nu-l trimite la secţia de Oncologie? Vreau să vă spun că medicul m-a şi împins, m-a strâns de umăr! Am fost şocată, am stat 15 ani în Germania, dar n-am văzut aşa ceva. Este foarte grav ce se întâmplă, este strigător la cer că astfel de oameni au grijă de sănătatea noastră! Nu-mi imaginam că un om care are deja metastaze poate să fie umilit în asemenea hal! În fine, am vorbit la Spitalul Bălcescu, am crezut că-l duc pe tata cu maşina personală ca să-l interneze, însă cei de acolo ne-au spus că nu-l pot interna fără trimitere de la UPU. Mi-au vorbit frumos, mi-au explicat că asta e procedura. Chiar n-am ce să le reproşez! Oricum, în fişă era trecut un alt diagnostic, care nu era de competenţa celor de la Oncologie".

Povestea a devenit virală pe reţelele de socializare

Iată ce a postat Laura Crişan....

Simo Crişan: "Imposibil..de fapt este foarte posibil ca tatăl meu sa stea aici de la 9 de dimineața sa astepte sa fie trimis La Spitalul Nicolae Bălcescu ..adică la nici 10 km...Si asta doar Pt ca Medicul de gardă ..un nebun pt ca întreg la minte nu poate fi ..nu da un banal de telefon acolo...Cand l am întrebat de ce tine pe tata cu durerile astea inca in Judetean ...Raspunsul lui a fost ca TATĂL NU ARi NICI O DURERE , NUMAI REINVENTATI BOLI..NU ESTE O URGENTA!!!! Sunt mai mâhnită cum nu am fost vre o data ... Rahatul de medic care încă se plimba si care nici nu a telefonat pana acum la Oncologie Se numeste Frătoaica. Si tatăl meu cu cancer si metastaza încă este intr o cameră din holul spitalului
Va rog sa distribuiți!!!"

445 de comentarii şi 833 de distribuiri a avut postarea Laurei Crişan în primele 5 ore

... şi reacţia virulentă a celor de pe Facebook

(am păstrat ortografia autorilor comentariilor)

Maria Badoi Medici de cacat daca Le dai bani totul se rezolva

Mihaela Amza Se poarta mizerabil, si eu am ajuns la urgenta acum ceva timp si ere el de garda! MIZERABIL!!!! Parca te duci neanuntat in vizita la el acasa!!!

Mihaela Popa Acest DOCTOR Trebuie să fie scos la PENSIE, are deja 62 ani.Trebuie scris la Ministrul Sănătății și explicat comportamentul acestui ȘEF DE TURA DIN UPU PITESTI. Și eu am avut probleme cu acest personaj și vecina mea a avut probleme cu acest DOCTOR. Recent în ziua de 21 septembrie.

Gabriela Deleanu Parerea mea....ar trebuii scos deja la pensie si internat la psihiatrie..ca ii ajunge...

Anca Maria Asta este un idiot am avut si eu de doua ori conflict cu el

Ion Robert Cristian Aceiași situație am pățit-o cu tatăl meu acum 4 sapt , înapoi pe tata nu mi-l mai aduce nimeni dar acest nenorocit nu are ce caută in sistemul de sănătate ... mie mi-a chemat poliția , și poliția știți ce mia spus: voi sunteți de vina pacienți pt Ca azi taci tu mâine altu și el tot aici o sa rămână , mergeți și faceți plângere și scoatetil din sistem ...

Elena Pirvu Si eu am patit la fel cand eram cu mama mea la urgente. M-a luat la per tu si a incercat sa puna mana pe mine sa ma dea afara. M-am bagat putin in el si a zbughit-o iepureste. Baga-te in el, mama lui de nenorocit.

"Piteştiul este capitala corupţiei din România"

Constantin Remus Sa distribuim sa ajunga... la cine? stie toata lumea situatia spitalelor din Romania@! Doctoarul asta ca si multi altii nu ar mai avea ce cauta in spitate daca judetul arges si in special Mun Pitesti n-ar mai vota coruptii in functii publice.
Parerea mea e ca Pitestiul este capitala coruptiei din Romania si la orizont nu prea se mai vad sperante de schimbare.

Victoria Sabo Cred ca nu prea mai este zdravan la cap asa spune la toata lumea...ca nu ii doare nimic.

„A fost medic militar. Dar nu e întreg la minte"

Daniel Mot Confirm. Il cunosc binisor.

Orjanu Mirel Cînd era managerul spitalului a fost jale..

Daniel Mot A fost medic militar. Dar nu e intreg la minte. Il cunosc de 20 de ani. E arrogant si neprofesionist.

Ilinca Patrik Am stat cu soția gravida în 7 luni 4 ore pana nu mam luat de el nu.nea băgat în seama

Hainute Botez Mosici Nasici Nemernicii astia,au salarii colosale,au ajuns sa trateze pe toata lumea ca pe niste animale,rusine ,s a dus dracului juramantul depus de voi!

Andy Brinceanu Il cunosc... eu mi am rupt clavicula in Romania ( Locuiesc in Spania ) si tot pe asta l am nimerit , mi a zis sa plec in Spania ca aici nu ma poate opera acum ! A trebuit sa ma duc la Bucuresti cu osu iesit prin piele , m am urcat in primu Avion si am plecat , cand am intrat dupa atata timp intrun spital din Romania am crezut ca ma duc la puscarie

Marian Banu Cel mai jegos doctor

Daniel Mot Doctorul Fratoaica nu e la prima abatere de acest fel. S-a intamplat ca acum cativa ani sa fiu la urgente cand acesta striga la o batrana sa se duca acasa ca inventeaza boli. A fost primita in cele din urma de un medic de la Interne care a si internat-o. Cum e posibil asa ceva

"Un caracter infect"

Alina Gabriela Miu Cel mai nesimtit!tuturor le spune ca inventeaza boli!

Lixandru Catalin Da am pățit-o și eu cu el acu, câțiva ani pt o injecție antitetanos eu am dat cu el prin uși ma luat politia încătușat, e un jeg un caracter infect un om nebun

Case Americane O mizerie acest Fratoiaca... Acum ceva ani am chemat ambulanța la Topoloveni pt tatăl meu (avea ambele picioare amputate, își pierduse vederea de la diabet, cu 2 atacuri cerebrale suferite) am ajuns la UPU unde am fost întâmpinați de acest imbecil, care fara prea multe explicații și cu indiferenta ne trimite la Bălcescu , ca el nu are ce să îi facă... Ajungem la Bălcescu acolo alta dramanu erau locuri pentru internare...Singura soluție era să ne întorcem la județean ... Am vorbit la urgente unde doctorul F ( utut) a zis ca el nu are ce face...Am întrebat eu ce fac ca sunt cu tata în parcare la Spitalul Balcescu pe o targă întins în aer liber ( tot octombrie pe ora 19 ,2012)Răspunsul blestematului a fost ca ambulanta nu e taxiu, adică eu cu un bolnav cu picioarele amputate, fără vedere si cu doua atacuri cerebrale a trebuit să mă întorc cu tata intr un turism pentru că ei nu asigurau transportul pacientului în conditii de siguranță chiar dacă tot ei nu au avut unde sa il trateze...Am povestit ostz întâmplarea asta pentru că aștept cu nerăbdare ziua unui protest de amploare fata de întregul sistem de sănătate din Argeș și punctual până microbul asta renunța să mai practice , ce dracu o fi ceea ce face la UPU

Irinel Stoicescu Este o mizerie de om.....cei care am ajuns pe mainile lui stim asta foarte bine

Catalin Duta Aceasta zdreanță cu chip de om , jur ca la prima întâlnire face to face jur ca il scuip direct in ochi, acelasi lucru am pățit si eu acum vreo câțiva ani , mi ai reimprospatat memoria, gogule sper să ne vedem la Vivo ca am vazut ca iti mai place sa umbli pe acolo

Nycoll Nycoleta Un nenorocit de medic . Dacă se poate numi medic. Am fost cu copilu la urgență cu viroza respiratorie și mia dat paracetamol și flamexin . Ăsta nu il poți numi nici om dar medic

Elena Constantin Vedeți că acest ins este și medicul azilului de bătrâni din Colibași și vine f rar,mor oamenii pe capete,știe doar salariul să-i meargă,nu se mai satura ..

Vizitiu Adelina Maria Bunica mea a ajuns de urgenta la spital, era boul asta de gardă și i.a făcut niște perfuzii și a trimis o acasă.. a doua zi a ajuns iar la urgenta cu insuficienta respiratorie și mai apoi la terapie intensivă :) când ne a întrebat Dr de ce a fost trimisa acasă cu o zi în urmă i.am spus că a fost asta de gardă și a spus că da, cunoaște și ei intre medici încearcă să.l scoată din a mai profesa...

Vizitiu Adelina Maria Aurel Ungureanu soacra.mea i.a băgat mâinile in gât și l.a ridicat pe perete

Apostoliceanu, primar interimar al Piteștiului Astăzi a avut loc o ședință de îndată (cu caracter urgent) pentru desemnarea unei persoane care să preia, temporar, atribuțiile de primar ale Piteștiului. Singura propunere a fost Sorin Apostoliceanu, viceprimar, acesta fiind susținut atât de grupul PSD condus de Cristian Gentea, cât și de grupul ALDE. Apost...
Furturi pe bandă rulantă în Piteşti În Piteşti se fură orice: bani din săli de jocuri, dar şi obiecte de mobilier urban şi chiar lalele, după cum anunţă autorităţile locale. Astfel, informează SC Salpitflor Green SA, în perioada 11.03 - 15.03.2019 s-a constatat dispariţia sau distrugerea unui număr important de lalele în zona Casa Cărţii, zona...
Trafic cu restricţii pe Dealul Negru! Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române atrage atenţia şoferilor să circule cu atenţie astăzi pe Dealul Negru. Motivul este acela că astăzi, până la orele 19:00, pe DN 7 Piteşti – Râmnicu Vâlcea se efectuează lucrări de asfaltare, între kilometrii 151 şi 153, pe raza localităţii Moră...
Gabriel Sicoe: Industria auto e motorul României! Industria auto din România susţine dezvoltarea economiei locale, iar producţia de piese şi componente urmează să crească considerabil în 2019, susţine argeşeanul Gabriel Sicoe, preşedinte Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România. Acesta a fost prezent la conferinţa ZF Transport&Logistics, org...
Bărbat decedat pe A1! Echipajele SMURD au gestionat în ultimele 24 de ore 26 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență, iar în alte trei situații intervenția a fost asigurată de echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă. Printre altele, un echipaj cu ambulanța SMURD de terapie intensivă mobilă de la Detașamentul...
Incendii pe bandă rulantă în Argeş! Pericol maxim! În ziua de 18.03.2019, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş a fost solicitat pentru a interveni la peste 25 de incendii de vegetație uscată și mărăciniș izbucnite în peste 20 de localități din județ. Toate evenimentele menționate au fost generate de utilizarea focu...
Ionică a rămas fără mandatul de primar al Piteştiului! Prefectul judeţului Argeş Emilian Dragnea a emis astăzi ordinul de încetare a mandatului primarului Piteştiului, Cornel Ionică, acuzat de ANI de conflict de interese. Edilul are la dispoziţie 10 zile să conteste ordinul, după care, în funcţie evoluţia procesului, Ionică poate sau nu reveni pe funcţie. Ordin...
Lucrări de milioane pe drumurile din Piteşti Cum bugetul de stat abia a fost promulgat de preşedintele Klaus Iohannis, primăria nu poate încă semna contracte noi de lucrări, bazându-se pe cele în derulare până când va fi gata bugetul Piteştiului. Cel mai probabil, vom avea buget de abia în aprilie, căci sunt proceduri legale care trebuie să fie îndepli...
Ministrul Transporturilor, aşteptat la Piteşti Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc este aşteptat în perioada imediat următoare în Piteşti pentru ultimele detalii legate de două proiecte majore. Este vorba despre construcţia noului pod peste Argeş (care va costa în jur de 70 milioane euro) şi construcţia centurii de Vest a Piteştiului (care ar urma să le...
Se fură de se rupe de pe domeniul public din Piteşti! După ce în ultima vreme au început unii indivizi să fure lalele, acum administraţia locală a fost "uşurată" şi de un... limitator de viteză. Este vorba despre unul dintre cele două praguri reflectorizante montate pe strada Baloteşti de către ADP (strada este graniţă între Piteşti şi Bascov). "Avem foarte mul...
Babanacomplex
Spitalirimia
Novastanga
Salubris
Lansare proiect Complex de 3 Locuințe Protejate și Centru de Zi, Comuna Băbana, Satul Lupueni, Județ... Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional 2014-2020 și Di...
PENTAROM  -  BRANDUL  CARE A DUS  CUTIILE  FABRICATE ÎN ARGEȘ ÎN TOP 5 NAȚIONAL Având în spate o experiență de peste 25 de ani în producerea ambalajelor de carton, producătorul argeșean PENTAROM , a reușit să dezvolte un business cu tradiție dezvoltat printr-un program intensiv de investiții de peste 22 de milioane de ...
BOGDAN IVAN: PITEȘTIUL SCAPĂ DE CEA MAI DEZASTRUOASĂ CONDUCERE. CORNEL IONICĂ, LĂSAȚI ORAȘUL SĂ MEAR... Bogdan Ivan, liderul PRO România Argeș, salută decizia prefectului Emilian Dragnea de a emite ordinul prin care se constată încetarea de drept înainte de termen a mandatului de primar al municipiului Pitești al lui Cornel Ionică. "Salut de...
EuroCaravana Demnității TLDE, la Pitești și Mioveni pentru candidații la europarlamentare ALDE Pitești a intrat în ultima fază a strângerii de semnături pentru susținerea listei de candidați la europarlamentare. Alături de echipa ALDE Pitești, pe teren a fost și candidatul județului nostru la alegerile europarlamentare din 26 ma...
Kiss
 
salubritate 1
 Ziare Online

Primaria Mioveni

Primaria Bascov

Ziare
 
salubritate2000