1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Şoc la Judeţean! Medicul Gheorghe Frătoaica, acuzat că şi-a bătut joc de un bolnav de cancer

fratoaica

18.10.2018, articol scris de Neluţu Dinu

În timp ce guvernanţii organizează referendumuri inutile şi trec justiţia pe persoană fizică, sistemul sanitar din România a ajuns în punctul cel mai de jos. Poate că este nedrept să generalizăm, nici nu ne-am propus asta, de altfel, dar salariile uriaşe oferite medicilor n-au avut nici pe departe efectul scontat, în sensul că actul medical practicat în spitalele noastre încă şchioapătă, iar comunicarea cu pacienţii te duce, mai degrabă, cu gândul la peluzele unui stadion.

Articolul de faţă ar trebui să-i pună pe gânduri pe cei care, o dată la patru ani, promit că vor avea grijă de soarta noastră. Inclusiv pe Dan Manu, medic de profesie şi şeful Consiliului Judeţean Argeş, instituţie care are în subordine cel mai important spital din judeţ.

Iată faptele!

Piteşteanul Iancu Crişan a fost diagnosticat cu cancer în urmă cu aproape cinci ani. Tratamente peste tratamente, operaţii peste operaţii, bani grei cheltuiţi pe medicamente din ce în ce mai scumpe.

Lumini, umbre, speranţe, dezamăgiri...

Astăzi, din păcate, domnului Crişan nu i-a fost deloc bine. În jurul orei 9,00, după ce s-a sfătuit cu soţia şi fiica sa, a luat decizia, absolut firească, de a suna la 112. Cu teancul de hârtii în mână, piteşteanul le-a explicat medicilor de pe Ambulanţă despre ce e vorba, iar aceştia au luat decizia de a-l transporta la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean.

Liniştea pe care ţi-o dă gândul că ajungi pe mâna medicilor s-a spulberat, însă, rapid. Omul a fost abandonat pe un pat, fără calmante sau perfuzii. Nici măcar de o vorbă bună n-a avut parte!

Cu "vorba bună" este totuşi greu, mai ales când ai ghinionul să-l prinzi în gardă pe medicul Gheorghe Bebe Frătoaica.

Ce ziceţi, domnule Manu, de felul în care se derulează povestea în continuare?

Întrebat de aparţinătorii bolnavului de ce nu-l trimite la secţia de Oncologie de la Spitalul Bălcescu, doctorul Frătoaica a răspuns că nu e cazul şi că s-a săturat de cei care "inventează" boli!

Mai mult, medicul alintat în mod nefericit Bebe a bruscat-o, mai întâi verbal şi apoi fizic, pe fiica pacientului abandonat.

Iată ce spune Laura Crişan, fiica bolnavului.

"Tatăl meu a stat aproape toată ziua fără să i se administreze vreun tratament. A ajuns la Judeţean pe la ora 9 si un pic de dimineața şi a stat fără să i se facă perfuzii sau altceva. Până la 16,00, când am terminat munca şi m-am dus la spital, tata nu mâncase nimic. Domnul Frătoaica nici n-a vrut să stea de vorbă cu mine, spunând că n-am studii de specialitate. Bun, n-am studii, dar de ce nu-l trimite la secţia de Oncologie? Vreau să vă spun că medicul m-a şi împins, m-a strâns de umăr! Am fost şocată, am stat 15 ani în Germania, dar n-am văzut aşa ceva. Este foarte grav ce se întâmplă, este strigător la cer că astfel de oameni au grijă de sănătatea noastră! Nu-mi imaginam că un om care are deja metastaze poate să fie umilit în asemenea hal! În fine, am vorbit la Spitalul Bălcescu, am crezut că-l duc pe tata cu maşina personală ca să-l interneze, însă cei de acolo ne-au spus că nu-l pot interna fără trimitere de la UPU. Mi-au vorbit frumos, mi-au explicat că asta e procedura. Chiar n-am ce să le reproşez! Oricum, în fişă era trecut un alt diagnostic, care nu era de competenţa celor de la Oncologie".

Povestea a devenit virală pe reţelele de socializare

Iată ce a postat Laura Crişan....

Simo Crişan: "Imposibil..de fapt este foarte posibil ca tatăl meu sa stea aici de la 9 de dimineața sa astepte sa fie trimis La Spitalul Nicolae Bălcescu ..adică la nici 10 km...Si asta doar Pt ca Medicul de gardă ..un nebun pt ca întreg la minte nu poate fi ..nu da un banal de telefon acolo...Cand l am întrebat de ce tine pe tata cu durerile astea inca in Judetean ...Raspunsul lui a fost ca TATĂL NU ARi NICI O DURERE , NUMAI REINVENTATI BOLI..NU ESTE O URGENTA!!!! Sunt mai mâhnită cum nu am fost vre o data ... Rahatul de medic care încă se plimba si care nici nu a telefonat pana acum la Oncologie Se numeste Frătoaica. Si tatăl meu cu cancer si metastaza încă este intr o cameră din holul spitalului
Va rog sa distribuiți!!!"

445 de comentarii şi 833 de distribuiri a avut postarea Laurei Crişan în primele 5 ore

... şi reacţia virulentă a celor de pe Facebook

(am păstrat ortografia autorilor comentariilor)

Maria Badoi Medici de cacat daca Le dai bani totul se rezolva

Mihaela Amza Se poarta mizerabil, si eu am ajuns la urgenta acum ceva timp si ere el de garda! MIZERABIL!!!! Parca te duci neanuntat in vizita la el acasa!!!

Mihaela Popa Acest DOCTOR Trebuie să fie scos la PENSIE, are deja 62 ani.Trebuie scris la Ministrul Sănătății și explicat comportamentul acestui ȘEF DE TURA DIN UPU PITESTI. Și eu am avut probleme cu acest personaj și vecina mea a avut probleme cu acest DOCTOR. Recent în ziua de 21 septembrie.

Gabriela Deleanu Parerea mea....ar trebuii scos deja la pensie si internat la psihiatrie..ca ii ajunge...

Anca Maria Asta este un idiot am avut si eu de doua ori conflict cu el

Ion Robert Cristian Aceiași situație am pățit-o cu tatăl meu acum 4 sapt , înapoi pe tata nu mi-l mai aduce nimeni dar acest nenorocit nu are ce caută in sistemul de sănătate ... mie mi-a chemat poliția , și poliția știți ce mia spus: voi sunteți de vina pacienți pt Ca azi taci tu mâine altu și el tot aici o sa rămână , mergeți și faceți plângere și scoatetil din sistem ...

Elena Pirvu Si eu am patit la fel cand eram cu mama mea la urgente. M-a luat la per tu si a incercat sa puna mana pe mine sa ma dea afara. M-am bagat putin in el si a zbughit-o iepureste. Baga-te in el, mama lui de nenorocit.

"Piteştiul este capitala corupţiei din România"

Constantin Remus Sa distribuim sa ajunga... la cine? stie toata lumea situatia spitalelor din Romania@! Doctoarul asta ca si multi altii nu ar mai avea ce cauta in spitate daca judetul arges si in special Mun Pitesti n-ar mai vota coruptii in functii publice.
Parerea mea e ca Pitestiul este capitala coruptiei din Romania si la orizont nu prea se mai vad sperante de schimbare.

Victoria Sabo Cred ca nu prea mai este zdravan la cap asa spune la toata lumea...ca nu ii doare nimic.

„A fost medic militar. Dar nu e întreg la minte"

Daniel Mot Confirm. Il cunosc binisor.

Orjanu Mirel Cînd era managerul spitalului a fost jale..

Daniel Mot A fost medic militar. Dar nu e intreg la minte. Il cunosc de 20 de ani. E arrogant si neprofesionist.

Ilinca Patrik Am stat cu soția gravida în 7 luni 4 ore pana nu mam luat de el nu.nea băgat în seama

Hainute Botez Mosici Nasici Nemernicii astia,au salarii colosale,au ajuns sa trateze pe toata lumea ca pe niste animale,rusine ,s a dus dracului juramantul depus de voi!

Andy Brinceanu Il cunosc... eu mi am rupt clavicula in Romania ( Locuiesc in Spania ) si tot pe asta l am nimerit , mi a zis sa plec in Spania ca aici nu ma poate opera acum ! A trebuit sa ma duc la Bucuresti cu osu iesit prin piele , m am urcat in primu Avion si am plecat , cand am intrat dupa atata timp intrun spital din Romania am crezut ca ma duc la puscarie

Marian Banu Cel mai jegos doctor

Daniel Mot Doctorul Fratoaica nu e la prima abatere de acest fel. S-a intamplat ca acum cativa ani sa fiu la urgente cand acesta striga la o batrana sa se duca acasa ca inventeaza boli. A fost primita in cele din urma de un medic de la Interne care a si internat-o. Cum e posibil asa ceva

"Un caracter infect"

Alina Gabriela Miu Cel mai nesimtit!tuturor le spune ca inventeaza boli!

Lixandru Catalin Da am pățit-o și eu cu el acu, câțiva ani pt o injecție antitetanos eu am dat cu el prin uși ma luat politia încătușat, e un jeg un caracter infect un om nebun

Case Americane O mizerie acest Fratoiaca... Acum ceva ani am chemat ambulanța la Topoloveni pt tatăl meu (avea ambele picioare amputate, își pierduse vederea de la diabet, cu 2 atacuri cerebrale suferite) am ajuns la UPU unde am fost întâmpinați de acest imbecil, care fara prea multe explicații și cu indiferenta ne trimite la Bălcescu , ca el nu are ce să îi facă... Ajungem la Bălcescu acolo alta dramanu erau locuri pentru internare...Singura soluție era să ne întorcem la județean ... Am vorbit la urgente unde doctorul F ( utut) a zis ca el nu are ce face...Am întrebat eu ce fac ca sunt cu tata în parcare la Spitalul Balcescu pe o targă întins în aer liber ( tot octombrie pe ora 19 ,2012)Răspunsul blestematului a fost ca ambulanta nu e taxiu, adică eu cu un bolnav cu picioarele amputate, fără vedere si cu doua atacuri cerebrale a trebuit să mă întorc cu tata intr un turism pentru că ei nu asigurau transportul pacientului în conditii de siguranță chiar dacă tot ei nu au avut unde sa il trateze...Am povestit ostz întâmplarea asta pentru că aștept cu nerăbdare ziua unui protest de amploare fata de întregul sistem de sănătate din Argeș și punctual până microbul asta renunța să mai practice , ce dracu o fi ceea ce face la UPU

Irinel Stoicescu Este o mizerie de om.....cei care am ajuns pe mainile lui stim asta foarte bine

Catalin Duta Aceasta zdreanță cu chip de om , jur ca la prima întâlnire face to face jur ca il scuip direct in ochi, acelasi lucru am pățit si eu acum vreo câțiva ani , mi ai reimprospatat memoria, gogule sper să ne vedem la Vivo ca am vazut ca iti mai place sa umbli pe acolo

Nycoll Nycoleta Un nenorocit de medic . Dacă se poate numi medic. Am fost cu copilu la urgență cu viroza respiratorie și mia dat paracetamol și flamexin . Ăsta nu il poți numi nici om dar medic

Elena Constantin Vedeți că acest ins este și medicul azilului de bătrâni din Colibași și vine f rar,mor oamenii pe capete,știe doar salariul să-i meargă,nu se mai satura ..

Vizitiu Adelina Maria Bunica mea a ajuns de urgenta la spital, era boul asta de gardă și i.a făcut niște perfuzii și a trimis o acasă.. a doua zi a ajuns iar la urgenta cu insuficienta respiratorie și mai apoi la terapie intensivă :) când ne a întrebat Dr de ce a fost trimisa acasă cu o zi în urmă i.am spus că a fost asta de gardă și a spus că da, cunoaște și ei intre medici încearcă să.l scoată din a mai profesa...

Vizitiu Adelina Maria Aurel Ungureanu soacra.mea i.a băgat mâinile in gât și l.a ridicat pe perete

PROIECT INFRA 2005 - Antreprenor pentru construcții civile și industriale Societatea PROIECT INFRA 2005 SRL oferă servicii profesionale de proiectare și consultanță în construcții civile și industriale. Cu peste 10 ani de experiență în domeniu,compania este într-o continuă dezvoltare, îmbunătățind constant serviciile oferite și propunând soluții moderne, în conformitate cu normele...
Au început lucrările de anvelopare exterioară a noului spital din Mioveni După doi ani de efort susținut din partea administrației locale și muncă neîncetată pe șantier din partea constructorului, indiferent de anotimp sau de condițiile meteo, cel mai important proiect din orașul Mioveni, dar și din județul Argeș, din ultimii 25 de ani, se apropie de final. Pe șantierul noului spi...
Conducerea Finanţelor Publice Argeş, întâlnire cu contribuabilii din Mioveni Conducerea Agenției Județene a Finanțelor Publice Argeș a avut astăzi, 12 decembrie, la Mioveni, ultima întâlnire din acest an cu contribuabilii din zonă. Întâlnirea a fost structurată pe două categorii, prima cu primarii și reprezentanții UAT-urilor arondate agenției fiscale Mioveni și alta la care au part...
SĂ NE BUCURĂM CU MODERAŢIE DE MASA DE CRĂCIUN! Recomandările medicului cardiolog Adrian Tase După un post mai scurt sau mai lung, oamenii petrec şi se înfruptă în preajma sărbătorilor de iarnă, iar principalul protagonist culinar al Crăciunului este porcul. „Savurosul patruped trandafiriu, ne-a declarat medicul cardiolog Adrian Tase, consumat în mod iraţ...
Planul de restricții si folosire a apei în perioade deficitare în bazinul hidrografic Argeș a fost a... Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea a elaborat și a supus avizării membrilor Comitetului de Bazin, "Planul de restricții și folosire a apei în perioade deficitare în bazinul hidrografic Argeș". Planul are ca obiect stabilirea restricțiilor temporare pentru folosirea apelor în situațiile când, din cauze ...
Ziua Naţională, sărbătorită în Mioveni 1 Decembrie - Ziua Naţională a României are o însemnătate specială în societatea noastră, anul acesta fiind aniversați 100 de ani de la unirea provinciilor românești, eveniment marcat prin hotărâre de Guvern, de toate administrațiile publice locale în cadrul proiectului - Centenarul Marii Uniri. În An Centen...
Moromeţii vin la Mioveni pe 4 decembrie După mai bine de 30 de ani, personajele lui Marin Preda, în regia aceluiaşi Stere Gulea, se întorc pe marile ecrane, în pelicula „Moromeţii 2". Imaginea filmului este semnată de Vivi Drăgan Vasile, unul dintre cei mai apreciaţi directori de imagine din România. Premiera va avea loc pe 4 decembrie, la Centrul...
Ziua Naţională, sărbătorită în Mioveni. Vezi programul! 1 Decembrie - Ziua Naţională a României are o însemnătate specială în societatea noastră, anul acesta fiind aniversați 100 de ani de la unirea provinciilor românești, eveniment marcat prin hotărâre de Guvern, de toate administrațiile publice locale în cadrul proiectului - Centenarul Marii Uniri. În An Centen...
Micuţul David din Mioveni are nevoie de ajutorul nostru David Voinea are doar 6 ani şi este din oraşul Mioveni. El a fost diagnosticat cu un handicap grav: encefalopatie hipoxic - ischemică, atrofie cerebrală, tetrapareză spastică, epilepsie, retard neuropsihomoror și cecitate optică. Pentru a ajuta familia care are nevoie disperată de bani, la Mioveni, se va org...
Decembrie de poveste la Mioveni Concerte și artiști celebri, vin fiert, dulciuri de tot felul, produse tradiționale, cadouri speciale, handmade, colinde, jucării care se transformă în amintiri de neprețuit – sunt elemente pe care le veți regăsi și în acest an la Târgul de Crăciun orgaizat la Mioveni, începând cu 6 decembrie 2018. An de an,...
Adrstanga
Salubris
Argos
Programul Operațional Regional 2014-2020 în Sud Muntenia, reperele dezvoltării locale la nivelul jud... Programul Operațional Regional 2014 – 2020 în Sud Muntenia, reperele dezvoltării locale la nivelul județului Argeș Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Organism Intermediar al Programului Operațional regional 2014 – 2020 (POR)...
 
salubritate 1
 Ziare Online

Primaria Mioveni

Primaria Bascov

Ziare
 
salubritate2000