1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 23 – 27 mai 2022, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală

centrul cutlral pitesti bunArticol publicat de ARGESFOCUS.RO - joi, 19 mai 2022

Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 23 – 27 mai 2022, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile:

Cenaclul „Armonii Argeșene”, coordonat de președintele Ligii Scriitorilor Români - Filiala Argeș, scriitorul dr. Adrian Mitroi, luni, 23 mai, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Prelegerea cu tema „Libertatea de Conștiință și Religioasă la Nivel Constituțional și Infraconstituțional. Prevederi și Încercări”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Cultură și credință în societatea contemporană”, coordonat de conf. univ. dr. Marius Andreescu, de la Facultatea de Drept a Universității Pitești, avându-i invitați pe avocatul Radu Zidaru și pe reprezentantul Instituției Avocatul Poporului, dr. Mihaela Stănciulescu, eveniment care va avea loc luni, 23 mai, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
“Plecând de la premisa că libertatea religioasă este fundamentală și că beneficiază de un grad ridicat de protecție juridică, prelegerea constituie prilejul de a evoca și comenta dimensiunile sociale și juridice ale acestor libertăți esențiale pentru omul contemporan, dar și diferitele cazuri de apariție a piedicilor nefericite în exercitarea acesteia. Expunerea va fi susținută și de doamna dr. Mihaela Stănciulescu, expert coordonator al Biroului Teritorial Piteşti al Instituţiei Avocatul Poporului, precum și de domnul Radu Zidaru, avocat în cadrul Baroului București, membru al Centrului pentru Misiune și Studii Nomocanonice din cadrul Universității <Babeș Bolyai> din Cluj-Napoca și expert pe libertate religioasă în cadrul FORB Romania, fiind cunoscut în spațiul public pentru pozițiile sale tranșante referitoare la abuzurile ce au afectat libertatea religioasă. Sperăm că acest demers va fi util și va contribui la sensibilizarea autorităților publice și societății civile cu privire la drepturile și libertățile fundamentale în general și la libertatea religioasă în special”, spune Marius Andreescu.
Recital de folclor în cadrul proiectului sub genericul “De la Vâlcea la Pitești”, coordonat de interpreta de folclor Tatiana Mărcoianu, luni, 23 mai, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Lansarea volumului “Kalende. O istorie a revistei lui Vladimir Streinu”, de Jean Dumitrașcu, eveniment editorial care se va desfășura marți, 24 mai, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
“Lansarea volumului <Kalende. O istorie a revistei lui Vladimir Streinu>, apărut la Editura <Tiparg>, are loc cu prilejul împlinirii a 120 de ani de la nașterea, la Teiu, a marelui critic literar, poet, traducător, conducător de reviste, profesor universitar și academician post-mortem Vladimir Streinu, fost elev și profesor la Liceul <Ion C. Brătianu> din Pitești. Cu acest prilej vor fi prezentate și numerele din revista <Kalende> din cele două serii ale sale, 1928-1929 și 1943-1944, din biblioteca personală”, spune Jean Dumitrașcu.
Dezbaterea cu tema “Iordania, atunci și azi”, în cadrul proiectului sub genericul „Ferestre Culturale”, coordonat de jurnalistul Ahmed Jaber, avându-l invitat pe Excelența Sa Sofian Qudah, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Regatului Hașemit al Iordaniei în România, eveniment care va avea loc marți, 24 mai, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Prelegerea cu tema „Untul sau o altfel de istorie umană”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Istorie și istorii cu Marin Toma”, coordonat de redactorul-șef al revistei-document Restituiri Pitești, dr. în istorie Marin Toma, eveniment care va avea loc live, pe pagina oficială de Facebook a Centrului Cultural Pitești, marți, 24 mai, de la ora 20.00.
“Istoria culinară a omenirii este fascinantă și oferă tuturor celor curioși povești și detalii dulci și picante despre evoluția noastră în timp și spațiu. Să descoperim și să înțelegem istoria unui produs culinar de care nu vrem să ne despărțim în viața de zi cu zi în prezent ne oferă multe informații atât despre noi, cât și despre trecutul nostru. Hrana a încetat de multă vreme să mai fie doar o nevoie și a devenit o adevărată artă în toată puterea cuvântului. Știm cu toții povestea despre sarea în bucate. Însă, ce părere aveți despre unt? Am putea trăi fără el? Am putea. Dar ar mai avea viața aceeași savoare? Oare când a apărut untul în istoria omenirii? Și cum l-au pregătit și consumat oamenii? Cum i-am schimbat întrebuințarea și cum ne-a modelat viața? Pe durata unei ore, vă așteptăm să povestim despre istoria untului în relație cu oamenii sau, și mai bine, despre istoria oamenilor <din perspectiva untului>”, spune Marin Toma.

Prelegerea cu tema „Rănile Sufletului”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală sub genericul „Arta Devenirii”, susținut de scriitoarea Silvia Grigore, eveniment care va avea loc miercuri, 25 mai, de la ora 16, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
„Trăim vremuri în care, mai mult ca oricând, omenirea este preocupată de confortul mental și spiritual. Încet, încet, omul modern se debarasează de dogme, de principii retrograde, de tipare mentale dăunătoare. Pentru asta însă, omul trebuie să se cunoască foarte bine pe el însuși, să-și înțeleagă nevoile generatoare de comportamente deficitare. Cunoașterea de sine este cheia progresului și libertății umane, iar în acest context vom vorbi despre rănile sufletului, despre ce înseamnă ele, cum se formează, cum se activează de-a lungul vieții, cum se pot recunoaște și cum se vindecă. Nu există persoane fără răni sufletești, dar există persoane care nu se identifică cu sufletul lor, iar prelegerea despre răni vine în ajutorul acestei identificări”, spune Silvia Grigore.

Dezbaterea cu tema “Și totuși există modele (II)”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală, sub genericul “Mișcarea, Esența Creației”, coordonat de dr. fizioterapeut Petruța-Daniela Mihăilescu, având-o invitată pe psihologul Ileana Amaximoaie, eveniment care se va desfășura miercuri, 25 mai, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
“Avem deosebita plăcere sa abordăm modele și din perspectiva mai puțin plăcută, cea a aspectelor negative, rele, dăunătoare etc. Însă nu uităm că pe toate le îngăduie Dumnezeu, dar nu sunt toate de la el! Totul provine de la moșii și strămoșii noștri, de la Creație, dar noi, acum, în vremurile tulburi pe care le trăim și în care ne educăm copiii avem puterea, avem curajul să îi îndrumăm către modelele pozitive, benefice în toate aspectele sănătății omului modern! Dialogul meu cu psihoterapeuta Ileana Amaximoaie ne va fi de folos prin autenticitatea experiențelor trăite personal dar și împreună, cât și prin cunoașterea dobândită până în prezent!”, spune Petruța-Daniela Mihăilescu.

Prelegerea cu tema „Experimente care analizează psihologia consumatorului de mass – media”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Vaccin împotriva virusului manipulării”, susținut de sociologul, scriitorul și jurnalistul George Smeoreanu, joi, 26 mai, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
“Comportamentul nostru, în calitate de consumatori de presă, are la bază o serie de mecanisme psihologice cunoscute de producătorii din mass - media. Este bine să le cunoaștem cu toții pentru a fi mai rezistenți la manipulare”, spune George Smeoreanu.

Lansarea volumului de literatură creștină “Alba de lumină”, de Adrian Georgescu, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul “Confluențe literare”, coordonat de poeta și profesoara de limba și literatura română Allora Albulescu, eveniment editorial care va avea loc joi, 26 mai, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
“Noua apariție editorială beneficiază de prefața Arhimandritului Mihail Stanciu, iar lansarea cărții se va desfășura sub egida Fundației literare <Liviu Rebreanu>”, precizează Allora Albulescu, președintele fundației.

Dezbaterea cu tema „Un mare scriitor: Petru Dumitriu”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Colocviile Municipiului Pitești”, coordonat de redactorul-șef al revistei de cultură „Argeș”, scriitorul dr. Leonid Dragomir, avându-l invitat pe scriitorul Dan Ciachir, eveniment care se va desfășura vineri, 27 mai, de la ora 12.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
“Dan Ciachir s-a născut în 1951 şi a absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii din Bucureşti, secţia Română – Italiană, în anul 1975. După o scurtă perioadă de profesorat a activat în special ca publicist şi scriitor. Este autorul a numeroase cărţi între care: <Cronica Ortodoxă>, <Gânduri despre Nae Ionescu>, <Când moare o epocă>, <O punte putredă>. Conferinţa pe care o va susţine în cadrul <Colocviilor Municipiului Piteşti>, pe data de 27 mai 2022 se intitulează <Un mare scriitor: Petru Dumitriu>. Demersul său se va axa pe ideea că în vremurile atât de marcate ideologic ale anilor '50 ai secolului trecut a fost posibil să apară o mare capodoperă: trilogia <Cronică de familie> (1956). Petru Dumitriu este de asemenea şi autorul unei opere în limba franceză, romanul <Incognito>, fiind considerat una dintre operele importante ale secolului XX”, spune Leonid Dragomir.

Dezbaterea cu tema „Vindecare trangenerațională karmică a relațiilor dintre părinți și copii”, a relației între parteneri, relația cu Dumnezeu și a relației cu noi înșine”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală sub genericul “Viața merge înainte”, coordonat de poeta ing. Simona Vasilescu, avându-l invitat pe psihologul și scriitorul Ion Ștefan, eveniment care se va desfășura vineri, 27 mai, de la ora 14.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
“Ștefan Ion a studiat Psihologie la Universitatea <Petre Andrei> din Iași, și Psihologie și Științele Educației la Universitatea din București.
La dezbaterea a cărei temă implică mai multe explicații, Ion Ștefan va aborda capitole pe care le-a studiat, le-a analizat pe parcursul vieții și va prezenta diverse cazuri. Relațiile dintre părinți și copii, dintre parteneri, relația cu Dumnezeu și relația cu noi înșine sunt puncte cheie de armonizare a societății. Dezvoltarea firească, într-un context normal are loc atunci când există iubire, înțelegere, armonie, răbdare, tact, compasiune, determinare, inițiativă și multe altele. Suntem o mare familie și dacă oamenii nu ajung la împăcarea cu sine și cu ceilalți, lecțiile dure se transmit din generație în generație, până la arderea completă a cauzelor.
Pentru cei care îl cunosc pe psihologul Ion Ștefan este o mare bucurie ca să-l aștepte la Pitești și să participe la abordarea unor probleme de strictă necesitate pentru sufletele lor. Domnul psiholog va aduce clarificări pe înțelesul fiecăruia și va expune concret, cu dăruire, ceea ce ne este util pentru schimbarea noastră și a societății în care trăim”, spune Simona Vasilescu.

Almanah Cinema – în premieră la Cinematograful București Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - joi, 30 iunie 2022 Duminică, 3 iulie 2022, ora 18:00, la Cinematograful de artă „București” va fi proiectat în premieră „Almanah Cinema”. Regia îi aparține lui Radu Jude, în rolurile principale fiind Alexandru Dabija, Cristina Drăghici, Șerban Pavlu și Ilina Manolache. F...
JP Cooper, artist de top pe scena Festivalului Analogue din Mioveni Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - luni, 27 iunie 2022 Centrul Cultural Mioveni prezintă azi încă un artist care va urca pe scena Festivalului Analogue. "JP Cooper este deja în mintea noastră! El va cânta la Analogue Festival în această toamnă și cu siguranță te vei îndrăgosti de zâmbetul lui. 2-4 septemb...
Centrul Cultural Pitești organizează în perioada 27 iunie -1 iulie 2022 noi evenimente cultural-educ... Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - luni, 27 iunie 2022 Centrul Cultural Pitești organizează în perioada 27 iunie -1 iulie 2022 noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-...
Încep Zilele Orașului Mioveni – distracția revine în forță! Articol de ARGESFOCUS – Publicat vineri, 24 iunie 2022 Primăria Mioveni vă invită să luați parte la două weekenduri încărcate în evenimente artistice și activități menite să vă deconecteze de la cotidian, dedicate aniversării celor 537 de ani de atestare documentară a orașului. Zilele orașului vor începe în...
B.U.G. Mafia, la prima ediție a Festivalului Analog! Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - miercuri, 22 iunie 2022 Administrația locală din Mioveni se pregătește pentru cel mai tare eveniment al anului, Festivalul Analogue.   "Direct din cartier, să dăm un strigăt Mafiei Subterane bucureștene. Suntem foarte mândri să îi urăm bun venit lui B.U.G. Mafia la ...
Stagiune estivală de excepție a Filarmonicii Pitești! Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - miercuri, 22 iunie 2022 În semn de prețuire pentru publicul meloman, Filarmonica Pitești pregătește o stagiune estivală de excepție! Vom avea concerte în aer liber, în sală, dar și în deplasare. Concerte eveniment, concerte simfonice extraordinare, concerte simfonice, co...
Radio ZU a intrat în echipa ANALOGUE Festival! Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - marți, 21 iunie 2022 Radio ZU este principalul partener media al Festivalului Analog! Vara asta se termină cu o explozie! la Festivalul Analog, primul festival care îmbină natura cu muzica, arta și tehnologia! Pregătiți-vă să dansați timp de 3 zile și 3 nopți pe muzica a...
Mioveni: Ești gata să îl întâlnești pe @TAG? Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - marți, 21 iunie 2022 Ești gata să îl întâlnești pe @TAG? "Va fi invitatul nostru în septembrie, la prima ediție a Festivalului Analog, la Platoul Făget, Mioveni. Nu ratați șansa de a-l vedea live! Biletele sunt puse în vânzare aici: https://analogue.ro/tickets/ #Analo...
Concert de închidere a stagiunii a XV-a la Filarmonica Pitești Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - luni, 20 iunie 2022 Filarmonica Pitești închide joi, 23 iunie, stagiunea XV - a cu un program Ceaikovski și Brahms. De la ora 19:00, în Sala „Simfonia”, alături de orchestra simfonică a instituției vor urca pe scenă, în premieră, dirijorul Hyegjae Jakob Choi și solistul H...
Mioveni: Aplauze pentru Deliric x Silent Strike! Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - luni, 20 iunie 2022 Duetul muzical de care nu știai că ai nevoie, dar pe care îl meriți cu siguranță. Aplauze pentru Deliric x Silent Strike! Prinde-i în direct la Platoul Făget, Mioveni, pe 2-4 septembrie. Ia-ți biletul Early Bird acum: https://bit.ly/Eventim_AnalogueFe...
Dispeceratsedc
Libelonou
Logodaciamioveni
Analogue
La mulți ani, Mioveni! Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - miercuri, 29 iunie 2022 Comunitatea din cuprinsul Eparhiei Argeşului şi Muscelului îmbrăcă, astăzi, haine de sărbătoare. Catedrala închinată Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, patroni spirituali ai comun...
Lucrări de desființare a scuarului din intersecția Bulevardului Nicolae Bălcescu cu strada Mircea El... Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - miercuri, 29 iunie 2022 Administrația Domeniului Public execută lucrări de desființare a scuarului din intersecția Bulevardului Nicolae Bălcescu cu strada Mircea Eliade, pentru a crea a treia bandă de ci...
Centrul de încasări din strada Eroilor va fi închis în perioada 04.07.2022-26.08.2022 Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - joi, 30 iunie 2022 Ghișeul de încasări pentru taxe judiciare de timbru situat în incinta Judecătoriei Pitești, strada Eroilor, numărul 5, va fi temporar închis, în perioada 04.07.2022-26.08.2022. Direcț...
Apă Canal 2000 SA - facturi exclusiv în format electronic pentru utilizatorii care au cont online cr... Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - joi, 30 iunie 2022 Societatea APĂ CANAL 2000 S.A. Pitești aduce la cunoștință tuturor clienților care au cont online, că, începând cu data de 1 iulie 2022, va fi sistată transmiterea facturilor în format...
Mircea Drăghici, acord de recunoaștere a vinovăției! Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - joi, 30 iunie 2022 DNA a anunțat că a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu fostul trezorier al PSD Mircea Drăghici, fost deputat de Argeș, care ar urma să execute o pedeapsă de 6 ani de înch...
Procedurile privind achizițiile publice se simplifică! Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - joi, 30 iunie 2022 Camera Deputaților a adoptat Legea pentru modificarea şi completarea legislației privind achiziţiile publice. Actul normativ a fost trimis spre promulgare președintelui țării. Princip...
Logosedc
Logoccm
 
salubritate 1
 Ziare Online

Primaria Mioveni

Primaria Bascov

Ziare
 
salubritate2000