1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pitești: Noi decizii ale comisiei de circulație

semne1Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - vineri, 3 februarie 2023

În ședința Comisiei de sistematizare a circulației rutiere și pietonale organizată miercuri, 1 februarie 2023, au fost analizate, avizate sau respinse următoarele propuneri:

1. Montarea de semafoare la intersecția Bulevardului Petrochimiștilor cu strada Lânăriei, în special pentru siguranța pietonilor la traversarea străzilor pe trecerile de pietoni.
RESPINS
2. La coborârea de pe pasajul rutier Podul Viilor, înainte de intersecția cu strada Crinului, să se marcheze cele două benzi de circulație, după cum urmează: banda 1, pentru direcția înainte, și banda 2, pentru direcțiile înainte și la stânga.
Analiză la fața locului.
3. Amplasarea unei treceri pentru pietoni pe carosabilul străzii Augustin Z.N. Pop, la intersecția cu strada Tineretului.
Analiză la fața locului.

4. Amplasarea de indicatoare cu semnificația ,,Oprirea interzisă” pe carosabilul străzii Bradului, în zona intersecției cu Bulevardul Libertății, în dreptul blocului P1.
AVIZAT
5. Montarea de separatoare de sens pe carosabilul Căii Craiovei, în dreptul stației de carburanți Lukoil, a magazinului Mathaus, precum și la intersecțiile cu străzile I.L. Caragiale și Intrarea Ion Bălăceanu, întrucât în zonele în cauză nu se respectă marcajul longitudinal cu linie dublă continuă.
AVIZAT
6. Mutarea trecerii de pietoni de pe carosabilul străzii Războieni de la intersecția cu strada Exercițiu, cu aproximativ 40 de metri, imediat după stația de autobuz, în așa fel încât la ieșirea din sensul giratoriu, între calea inelară și trecerea pentru pietoni, să încapă mai multe autovehicule pentru a nu se mai bloca circulația în sens. De asemenea, montarea unui semafor cu buton la trecerea pentru pietoni.
AVIZAT

7. Instituirea sensului unic de circulație prin parcarea dintre blocurile H3, H4 și H5, strada Burebista, cu circulație auto dinspre blocul H3 spre H5.
AVIZAT
8. Montarea unui limitator de viteză pe carosabilul străzii Burebista, în zona parcării dintre blocurile A4 și H1.
RESPINS
9. Montarea a două limitatoare de viteză pe aleea carosabilă de acces la locurile de parcare din spatele blocului A5, strada Vasile Pârvan.
RESPINS
10. În ședința din data de 07.12.2022, a fost avizată crearea unei benzi de circulație dedicată virajului la dreapta de pe Bd. Nicolae Bălcescu, pe str. George Coșbuc, începând de la accesul în curtea Complexului JOHN, în scopul fluidizării traficului. Se propune montarea de indicatoare rutiere cu semnificația ,,Oprirea interzisă” pe banda nou creată.
AVIZAT
11. Montarea de indicatoare rutiere cu semnificația ,,Oprirea interzisă” cu plăcuțe adiționale de ridicare a autovehiculelor pe Calea Craiovei, pe tronsonul cuprins între strada Vasile Lupu și intersecția cu Bd. Frații Golești, deoarece, după reorganizarea parcării paralel cu carosabilul, autovehiculele parchează neregulamentar pe banda 1 de circulație.
AVIZAT
12. Amplasarea unui limitator de viteză pe carosabilul străzii Tudor Teodorescu Braniște.
RESPINS

13. Montarea de indicatoare rutiere cu semnificația ,,Oprirea interzisă” pe carosabilul străzii Petrache Poenaru, în fața accesului în curtea Școlii Gimnaziale ,,I.L. Caragiale”.
RESPINS
14. Montarea de indicatoare rutiere cu semnificația ,,Oprirea interzisă” pe carosabilul străzii A.D. Xenopol, în fața accesului în curtea Grădiniței cu Program Prelungit ,,Istețel”.
Avizată doar executarea de marcaje pe carosabil.
15. Amplasarea unui limitator de viteză pe carosabilul străzii Nicolae Labiș, pe tronsonul cuprins între intersecțiile cu str. Schitului și DJ703E.
RESPINS

16. La punctul 9 de pe ordinea de zi a ședinței din data de 18.08.2022, a fost avizată montarea de de indicatoare de restricție cu semnificația ,,Oprirea interzisă” pe carosabilul străzii Codrii Cosminului, pe ambele sensuri de circulație, pe considerentul că lățimea carosabilului este mică. În temeiul avizului, Administrația Domeniului Public a montat indicatoarele în cauză. Printr-o adresă semnată de 13 locatari ai zonei, se solicită ridicarea indicatoarelor de pe partea stângă a direcției de mers dinspre Pasajul Cimititul Armenesc spre Pasajul Podul Înalt.
Analiză la fața locului.
17. Amplasarea unui limitator de viteză pe carosabilul străzii Izvorului.
RESPINS
18. Revenirea la circulația în ambele sensuri pe strada Izvorului. Instituirea sensului unic a fost avizată de comisie, în ședința din data de 09.02.2021, pentru motivul că un tronson mare de stradă este foarte îngust și nu permite circulația alternativă a două vehicule.
RESPINS
19. În adresa nr. 1208/09.01.2023, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Pitești solicită mutarea stației care deservește traseul Pitești-Oarja, de pe Bd. Republicii, din alveola de vizavi de McDonanlds - așa cum a fost avizată în ședința din data de 07.12.2022 - pe o nouă locație în parcarea din fața blocului 214, Gară Sud.
Analiză la fața locului.
20. Amplasarea a două limitatoare de viteză pe carosabilul străzii Nicolae Brânzeu.
AVIZAT
21. Amplasarea de indicatoare cu semnificația ,,Oprirea interzisă” pe carosabilul Aleii Anghel Saligny, în fața scării A, a blocului D, întrucât în zona respectivă strada este foarte îngustă.
AVIZAT

22. Montarea de indicatoare cu semnificația „Oprirea interzisă” pe carosabilul străzii Naum Râmniceanu, în fața blocului D1, în apropierea intersecției cu strada Decebal, întrucât, în zonă, carosabilul este îngust.
AVIZAT
23. Instituirea sensului unic de circulație pe carosabilul aleii din spatele blocului 40, Bulevardul IC Brătianu, cu circulație dinspre strada Justiției spre Bulevardul IC Brătianu.
AVIZAT
24. Amplasarea de indicatoare cu semnificația „Oprirea interzisă” pe carosabilul străzii Ștefan Ciobanu, în fața proprietăților nr. 4-8, întrucât tronsonul se află între două curbe, iar autovehiculele parcate reduc vizibilitatea și încurcă traficul.
AVIZAT
25. Amplasarea unei treceri pentru pietoni pe carosabilul străzii Despot Vodă, la intersecția cu strada Exercițiu.
RESPINS

26. Pentru facilitarea accesului la proprietățile situate pe Calea Craiovei, în zona sensului giratoriu de la Târgul Săptămânal - partea dreaptă, sensul de urcare – se propun următoarele:
- suplimentarea cu încă un limitator de viteză;
- montarea de indicatoare de circulație de restricție a tonajului la 3,5 tone pe breteaua respectivă;
- amplasarea de indicatoare cu semnificația „Oprirea interzisă” cu adițional de „ridicare autovehicule” pe banda de accelerare de la ieșirea din sensul giratoriu pe direcția Albota, întrucât se parchează frecvent pe aceasta.
AVIZAT
27. Amplasarea unei treceri pentru pietoni pe Aleea Anghel Saligny, la intersecția cu Bulevardul Petrochimiștilor.
AVIZAT
28. Amplasarea unei treceri pentru pietoni pe strada Valea Geamăna, la intersecție cu Bulevardul Petrochimiștilor.
AVIZAT

29. Amplasarea unei treceri pentru pietoni pe carosabilul aleii dintre blocurile B2 și B3, cartier Prundu, la intersecția cu Bulevardul Petrochimiștilor.
RESPINS
30. Prin adresa 3152/18.01.2023, se solicită avizul comisiei de circulație pentru un Plan Urbanistic de Detaliu cu privire la racordarea la rețeaua de căi de comunicație a proiectului „Construire ansamblu locuințe colective cu funcțiuni complementare, împrejmuire teren”, cu regim de înălțime S+P+5-6E/S+Ds+P+5-6E, amplasată în municipiul Pitești, strada Dârzu nr. 24, conform Certificatului de urbanism nr. 1350/07.12.2022. Astfel, potrivit planurilor de amplasament, se propune un singur acces un acces auto și pietonal din strada Dârzu cu dimensiunile: trotuar 4,23 m – carosabil 7,14 m – trotuar 1,30 m .Conform planșelor anexă.
AVIZAT
31. Prin adresa 3154/18.01.2023, se solicită avizul comisiei de circulație pentru un Plan Urbanistic de Detaliu cu privire la racordarea la rețeaua de căi de comunicație a proiectului „Construire clădire cu funcțiuni complementare și împrejmuire teren”, cu regim de înălțime P+M, maxim P+1E+M, amplasată în municipiul Pitești, strada Octavian Goga, FN, conform Certificatului de urbanism nr. 1198/28.10.2022. Astfel, potrivit planurilor de amplasament, se propune acces un acces auto și pietonal din strada Octavian Goga pe toată lungimea proprietății dinspre NE. Conform planșelor anexă.
RESPINS - Nu este în regulă acces auto pe toată deschiderea terenului spre strada O. Goga.
Să revină cu alt plan modificat.

32. Prin adresa 3153/18.01.2023, se solicită avizul comisiei de circulație pentru un Plan Urbanistic Zonal cu privire la racordarea la rețeaua de căi de comunicație a proiectului „Construire imobil locuințe colective cu funcțiuni complementare”, cu regim de înălțime DS+P+3E-4R amplasată în municipiul Pitești, strada Gen. Eremia Grigorescu, FN, (fost 1 și 1A), conform Certificatului de urbanism nr. 1000/14.09.2022.
Astfel, potrivit planurilor de amplasament, se propun două accese auto, respectiv acces din strada Gen. Eremia Grigorescu (actualul acces la proprietate) cu dimensiunile de 4,57 m și un alt acces dinspre strada Trandafirilor de 3,83 m. Conform planșelor anexă.
AVIZAT

33. Eliminarea restricțiilor de circulație, în sensul ridicării indicatoarelor cu semnificația „Oprirea interzisă” cu adiționale privind intervalul orar, existente pe strada Egalității, pe partea dreaptă a direcției de mers, începând de la intersecția cu strada Primăverii.
RESPINS
34. Montarea de plăcuțe adiționale cu introducere de interval orar „07:30-18:00” la indicatoarele cu semnificația „Oprirea interzisă” care acționează pe Bulevardul Republicii – zona Școala 8 – pe partea stângă a direcției de mers, amplasate odată cu demararea lucrărilor pentru executarea pasajului rutier spre strada Lânăriei.
AVIZAT - Cu interval orar 08:00-20:00.
35. Montarea de semafoare cu buton la trecerea de pietoni pe carosabilul străzii Depozitelor, din vecinătatea restaurantului Loris (fost Adina).
RESPINS
36. Montarea de indicatoare rutiere pe carosabilul străzii Petre Ispirescu, în zona numărului 48b, întrucât persoana care locuiește la adresă parchează pe carosabil.
Analiză la fața locului.

37. Amplasarea unei treceri pentru pietoni pe carosabilul străzii Banu Mărăcine în dreptul imobilului nr. 1 și montarea de indicatoare „Atenție copii”. În locația respectivă își desfășoară activitatea o societate ce oferă cursuri de limbi străine.
RESPINS
38. Amplasarea a două limitatoare de viteză, unul pe strada General Marin Ionescu și unul pe strada Codrii Cosminului.
Analiză la fața locului.
39. Montarea de indicatoare cu semnificația „Oprirea interzisă” cu plăcuțe adiționale cu privire la ridicarea autovehiculelor, pe carosabilul străzii Mihail Kogălniceanu la intersecția cu strada Sfânta Vineri, pe ambele sensuri de circulație.
AVIZAT

40. În ședința comisiei din data de 03.02.2022, la pct. 16 a fost avizată montarea de indicatoare rutiere cu semnificația „Oprirea interzisă” pe carosabilul străzii Dr. Thoma Ionescu, pe partea dreaptă a direcției de mers dinspre Bulevardul 1 Decembrie 1918, până la intersecția cu strada Mihai Chițescu, pentru fluidizarea traficului. În adresa nr. 5372/31.01.2023, se solicită ridicarea indicatoarelor de restricție și marcarea de locuri de parcare pe carosabil, de la intersecția cu Bulevardul 1 Decembrie 1918 și până la strada Mihai Chițescu.
AVIZAT - După identificarea soluțiilor de lărgire a carosabilului.
41. Realizarea unei străpungeri în scuarul de spațiu verde dintre sensurile de circulație ale Căii Depozitelor, pe tronsonul cuprins între intersecția cu Calea București și sensul giratoriu, în fața stației de carburanți Lukoil, pentru a asigura întoarcerea autovehiculelor.
RESPINS

42. Se propune ca semafoarele de pe Calea Depozitelor, de la intersecția de la piața de gros, să funcționeze în regim de galben intermitent în intervalul orar 23:00 - 10:00.
RESPINS
43. Pe Calea București, între intersecția cu strada Depozitelor și sensul giratoriu de la Ramada, banda 1 de circulație este delimitată cu linie continuă. Se propune schimbarea liniei continue cu linie discontinuă pentru ca autovehiculele care circulă din direcția străzii Depozitelor să se poată încadra corect la intrarea în sensul giratoriu.
RESPINS

44. Instituirea sensului unic de circulație pe aleea carosabilă din spatele blocului B8 cu acces din strada Horea Cloșca și Crișan în dreptul scării G, apoi spre scara I și ieșire în strada Horea Cloșca și Crișan.
AVIZAT

Gentea: Încă un pas spre finalizarea proiectului de management integrat al traficului din Pitești: a... Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - vineri, 31 martie 2023 38 de intersecții și 4 parcări – Finanțe, Teatrul „Alexandru Davila”, Muntenia și parcarea supraterană din Maior Șonțu - intră curând în monitorizare permanentă, anunță primarul Cristian Gentea.    Echipamentele de fibră optică sunt monta...
Pitești: Se dă startul înscrierii în concursul Cea mai frumoasă și cea mai curată asociaţie de propr... Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - vineri, 31 martie 2023 Primăria Municipiului Pitești anunță organizarea, prin Serviciul Coordonare Asociaţii de Proprietari, a concursului „Cea mai frumoasă și cea mai curată asociaţie de proprietari din Municipiul Piteşti”, ajuns la cea de-a XI-a ediție, ce urmăreşte atât...
Sancțiuni aplicate de Poliția Locală Pitești pentru aruncarea cojilor de semințe pe domeniul public! Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - vineri, 31 martie 2023 Poliția Locală Pitești continuă acțiunile pentru depistarea și sancționarea persoanelor care nu mențin curățenia pe domeniul public. Două persoane în vârstă de 45, respectiv 55 de ani au fost surprinse, pe strada Eugen Lovinescu, aruncând cojile de s...
8 posturi noi pentru Filarmonica Pitești! Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - joi, 29 martie 2023 Pentru prima dată de la înființare, Filarmonica Pitești obține posturi noi! Aproape toate filarmonicile din țară au peste 100 de angajați, unele chiar aproape de 200. Prin suplimentarea de ieri, Filarmonica Pitești ajunge la 57 de posturi! "Chiar și ...
Accident la Valea Ursluui Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - joi, 29 martie 2023 Un apel de tipul E-Call în urma unui accident rutier produs în localitatea Bascov, Valea Ursului, a fost înregistrat în urmă cu puțin timp. Intervin pompierii de la Detașamentul Pitești cu o autospecială de intervenție și o ambulanță SMURD de prim aju...
Vizită a reprezentanților Ambasadei Statelor Unite ale Americii, la Primăria Pitești! Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - joi, 29 martie 2023 Primăria Municipiului Pitești a găzduit o întâlnire importantă cu reprezentanții Ambasadei SUA la București, în data de 30 martie 2023, la care au participat primarul Cristian Gentea, administratorul public Lucrețiu Tudor, viceprimarii Gelu Tofan și Mih...
Se dă startul înscrierii în concursul Cea mai frumoasă și cea mai curată asociaţie de proprietari di... Articol publicat de ARGEȘFOCUS.RO - joi, 30 martie 2023 Primăria Municipiului Pitești anunță organizarea, prin Serviciul Coordonare Asociaţii de Proprietari, a concursului „Cea mai frumoasă și cea mai curată asociaţie de proprietari din Municipiul Piteşti”, ajuns la cea de-a XI-a ediție, ce urmăreşte atât îm...
Au fost amplasate două limitatoare de viteză pe strada Nicolae Brânzeu Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - miercuri, 29 martie 2023 Au fost amplasate două limitatoare de viteză pe strada Nicolae Brânzeu. Acțiunea a fost realizată de către Administraţia Domeniului Public, conform avizării Comisiei de sistematizare a circulației rutiere, din 01.02.2023, pentru reducerea riscului...
Reprezentanții României la Campionatul Mondial de Robotică, premiați de municipalitate! Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - miercuri, 29 martie 2023 Membrii echipei de robotică „TehnoZ”, elevi ai Colegiului Național „Zinca Golescu”, au fost recunoscuți, alături de profesorii lor îndrumători, pentru performanța de a se clasa pe primul loc la Campionatul Național de Robotică 2023, competiție în c...
Mioveni: CAMPANIE UMANITARĂ - Venim în casa ta de Paște Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - lunu, 27 martie 2023   Astăzi la Mioveni se dă startul unei noi ediții a campaniei umanitre "Venim în casa ta de Paște", prin intermediul căreia dorim să aducem un strop de liniște și fericire în căminul unor familii nevoiaşe, aflate în evidenţa Direcției de Asistenţ...
Libelonou
Drteounubun
PHOENIX – Povestea Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - vineri, 31 martie 2023 Duminică, 2 aprilie 2023, de la ora 19.00, la Cinematograful de artă „București” va fi proiectat filmul „PHOENIX – Povestea”, în prezența fondatorului trupei Phoenix, Nicu Covaci. ...
Evernimente interesante! Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 2-7 aprilie 2023, noi eve... Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - vineri, 31 martie 2023 Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 2-7 aprilie 2023, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de...
Lucian Heiuș, Președintele A.N.A.F., în vizită la A.J.F.P. Argeș Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - vineri, 31 martie 2023 Unul dintre obiectivele prevăzute în stategia A.N.A.F. 2021 - 2024 îl reprezintă implementarea Programului de Guvernare la nivel de țară, sub auspiciul unei instituții eficiente și...
25 mai 2023, termen pentru depunerea Declarației Unice Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - vineri, 24 martie 2023 Termenul pentru depunerea Declaraţiei Unice (DU) privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212) este 25 mai 2023. Recomandăm ca D...
Remus Mihalcea, deputat PSD de Argeș: Începe construcția sistematică de noi spitale în România! Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - vineri, 31 martie 2023 Ministerul Sănătății fructifică banii din #PNRR și lansează efectiv proiectele menite să îmbunătățească fundamental nu doar accesul populației la servicii medicale, ci și calitatea...
Nicolae Georgescu, deputat PSD Argeș: Mă gândesc la propunerea de a relua compensarea cu 0,50 lei/li... Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - vineri, 24 martie 2023  Fără voia noastră, de parcă problemele apărute în urma pandemiei și a isteriei mondiale provocate de COVID-19 nu erau de ajuns, războiul declanșat de către Federația Rusă pe ...
Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - vineri, 31 martie 2023 Reputatul profesor Petre Berbecaru, o personalitate a sportului românesc, își aduce vasta experiență acumulată într-o viață petrecută pe terenurile de sport și la Mioveni, în cal...
MEGA EVENIMENT ÎN BOXUL PROFESIONST, ORGANIZAT LA MIOVENI! Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - vineri, 31 martie 2023 Academia de Box Mioveni și Andreiana Promotions, în parteneriat cu Biea Promotion vor organiza în orașul Mioveni, pe data de 5 mai 2023, o gala de box profesionist în cadrul căriea...
Logoccm
Drteodreapta
 
salubritate 1
 Ziare Online

Primaria Mioveni

Primaria Bascov

Ziare
 
salubritate2000