1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 30 ianuarie - 3 februarie 2023, noi evenimente cultural-educative

cc feb 2023Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - vineri, 27 ianuarie 2023

Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 30 ianuarie - 3 februarie 2023, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile:

Cenaclul „Armonii Argeșene”, coordonat de președintele Ligii Scriitorilor Români, Filiala Argeș, scriitorul dr. Adrian Mitroi, luni, 30 ianuarie, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

„Vă invit la lansarea nr. din decembrie 2022 al revistei literare <Cuvântul Argeșean>, un eveniment editorial susținut de redactorul-șef Cristina Onofre și de directorul coordonator al publicației, Adrian Mitroi”, informează președintele L.S.R Argeș.
Dezbaterea cu tema „Iubirea necondiționată, mit sau realitate”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală sub genericul „Clubul de lumină”, coordonat de scriitoarea și terapeutul Corina Caltan, luni, 30 ianuarie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Recitalul de poezie cu tema „Labirint”, în cadrul proiectului „Suflet pe rime și nuanțe”, coordonat de poeta și artistul plastic Loreta Din, luni, 30 ianuarie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
„În labirintul vieții ne învârtim în căutarea ieșirilor, dar de fapt nu există decât una, iar când o găsim suntem deja mult prea obosiți...Vă invit la un recital de poezie de dragoste din cele mai recente creații personale; voi fi acompaniată la pian de eleva Maria Graure”, spune Loreta Din.

Prelegerea cu tema „Știri: istoria unei invenții”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Istorie și istorii cu Marin Toma”, eveniment care va avea loc live, pe pagina oficială de Facebook a Centrului Cultural Pitești, luni, 30 ianuarie, de la ora 20.00.
“Ce facem atunci când suntem curioși și vrem să știm mai multe? Deschidem telefonul și întrebăm Google... Pe vremuri mergeam la bibliotecă și căutam informații în colecțiile acesteia. Dacă vrem să știm ce mai e prin lume, ascultăm știrile la televizor sau online și citim ziarele - e drept, mai degrabă pe cele de pe internet. Suntem mari consumatori de <știri> de toate felurile. Așa am fost noi mereu sau cineva ne-a obișnuit astfel? Informația este putere; dar nu doar cunoașterea ei, ci felul în care o poți utiliza în folos propriu. Este istoria o colecție de știri de toate tipurile despre oameni, locuri și întâmplări? Haideți să căutăm împreună răspunsul”, spune Marin Toma.
Dezbaterea cu tema “Lecția de istorie”, în cadrul proiectului sub genericul “Personalități culturale piteștene”, coordonat de scriitorul Jean Dumitrașcu, avându-l invitat pe prof. dr. col.(r.) Cornel Carp, istoric, eveniment care se va desfășura marți, 31 ianuarie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
“De această dată l-am invitat pe domnul Cornel Carp, pentru a ne ține o veritabilă lecție de istorie locală, dar și personală. Distinsul invitat este coautorul volumelor <Istoricul Regimentului 4 Dorobanţi Argeş 1877 – 1946> și <Piteşti. 20 de ani de istorie. 1989 – 2009>, precum și autor a sute de articole publicate în revista <Restituiri Pitești> și în presa locală. De asemenea, domnul Carp a fost comandant al Centrului de Studii şi Păstrare a Arhivelor Militare Istorice <General Radu Rosetti> din Piteşti”, precizează Jean Dumitrașcu.

Prelegerea cu tema “Serviciul Județean Argeș al Arhivelor Naționale”, în cadrul proiectului “Biografii de excepție”, susținut de muzeograful, scriitorul, dr. în istorie Octavian Dărmănescu, miercuri, 1 februarie, de la ora 11.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
“Continuăm proiectul <Biografii de excepție> cu istoria uneia dintre cele mai prețioase instituții argeșene, excepțională prin inventarul ei: Arhivele Județene Argeș. Într-adevăr, instituția păstrează fonduri arhivistice de o valoare inestimabilă, atât în ce privește istoria județului, cât și pe cea a oamenilor care l-au populat. Sute de metri liniari de acte vechi, documente și foi volante își găsesc aici o casă primitoare, slujită cu abnegație de o mână de profesioniști. Dintre aceștia, l-am invitat pe domnul dr. Aurel Radu, inspector superior în cadrul instituției, pentru a ne introduce într-o lume cu totul fascinantă, în care miile de voci ale Evului Mediu local sunt înmagazinate în scris, în marele patefon al timpului, așteptând să fie citite. Această reală întoarcere în timp, printre buchii vechi, în chirilică, ne va dezvălui marele puzzle pe care, de ani, cercetătorii din sala de lectură a instituției, trudesc în a-l descifra”, spune Octavian Dărmănescu.

Dezbaterea cu tema “Învățământul gimnazial din Costești”, în cadrul proiectului “Aveți cuvântul!”, coordonat de publicistul Valentin Uruc, miercuri, 1 februarie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
“Voi aborda aspecte ale învățământului gimnazial argeșean cu distinsele mele invitate, prof. Daniela Elisabeta Irimia, directorul Școlii Gimnaziale nr. 1 din orașul Costești, și prof. Daniela Chiriță, director adjunct la aceeași instituție. Vom vorbi și despre activitățile extrașcolare și recreative care se desfășoară la Școala Gimnazială din Costești”, spune Valentin Uruc.

Spectacol-lectură și lansarea cărții cu titlul ”Râzi cât încă se mai poate!”, eveniment susținut de poeta, traducătoarea, eseista, criticul de artă Paula Romanescu, joi, 2 februarie, de la ora 14.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
„Scriitorul rǎmậne oglinda de ape tremurate în care-şi aflǎ rǎsfrậngere chipul lumii cea veşnic schimbǎtoare. Prin al meu pseudojurnalul pandemic <Rậzi cật încǎ se mai poate!> (Ed. Armonii Culturale, 2022), propun o radiografie a societǎţii contemporane, alcǎtuind din fǎrậme un foarte viu mozaic - portret al lumii prin care trec mereu atentǎ la toate cậte se întậmplǎ, cu surậsul la purtǎtor cậnd şi lacrima-i pe-aproape…”, ne invită Paula Romanescu.

Dezbaterea cu tema „Managementul de sănătate, reforme și mentalități noi”, în cadrul proiectului „La Vama Vremii”, coordonat de publicistul Nicolae Badiu, avându-l invitat pe dr. Mircea Stoian, managerul Spitalului Mioveni, eveniment care va avea loc joi, 2 februarie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
“Spitalul Orășenesc Mioveni. Unul dintre primii specialiști care au crezut în proiectul noului spital de la Mioveni, încă din faza când unitatea medicală se afla în plin proces tehnic de construcție, a fost dr. Mircea Stoian. Argeșean, născut și crescut la Pitești, dr. Mircea Stoian a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie <Carol Davila> București, urmând studiile de doctorat în cadrul aceleiași instituții de învățământ superior, specializarea Radiologie Imagistică Medicală - Boli Infecțioase. Experiența profesională se regăsește într-un portofoliu care include Spitalul Universitar de Urgență Militar Central București, Spitalul Clinic Colentina din Capitală sau Spitalul de Pediatrie Pitești. Deși majoritatea tinerilor medici, aflați în plină ascensiune a carierei, aleg spitale din București sau din Europa, dr. Mircea Stoian a ales să profeseze acasă, fiind unul dintre cei care au pus umărul la dezvoltarea proiectului Spitalului Orășenesc Mioveni, din postura de coordonator al Compartimentului Radiologie și Imagistică Medicală. Imagistica medicală cuprinde diferite procedee pentru a crea imagini ale corpului uman în scop clinic. Imagistica medicală este extrem de importantă în confirmarea, evaluarea în mod corect și documentarea cursului unei afecțiuni, precum și în evaluarea răspunsului la tratament. În cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni, serviciile laboratorului de radiologie și imagistică medicală, inclusiv angiografie cuprind - R.M.N, Tomografii computerizate, Angiografie CT, UroCT, Radiografie digitală. În prezent Compartimentul condus de dr. Mircea Stoian oferă aproape 60 de servicii medicale de radiologie și imagistică. În paralel cu activitatea medicală de la Spitalul Mioveni, dr. Stoian activează și în cadrul Spitalului Clinic Colentina din București”, informează Nicolae Badiu.

PHOENIX – Povestea Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - vineri, 31 martie 2023 Duminică, 2 aprilie 2023, de la ora 19.00, la Cinematograful de artă „București” va fi proiectat filmul „PHOENIX – Povestea”, în prezența fondatorului trupei Phoenix, Nicu Covaci. Regizat de cineastul Cristian Radu Nema și produs de Bianca Beatrice ...
Evernimente interesante! Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 2-7 aprilie 2023, noi eve... Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - vineri, 31 martie 2023 Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 2-7 aprilie 2023, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-p...
Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 2-7 aprilie 2023, noi evenimente cultural-educativ... Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - vineri, 31 martie 2023 Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 2-7 aprilie 2023, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-p...
Filarmonica Pitești: Program Ceaikovski și Brahms, la Filarmonica Pitești Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - luni, 27 martie 2023 Filarmonica Pitești organizează joi, 30 martie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, un nou concert simfonic extraordinar. La pupitrul dirijoral al orchestrei simfonice a instituției revine Walter Hilgers (Germania), solistul serii fiind pianis...
Program Ceaikovski și Brahms, la Filarmonica Pitești Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - luni, 27 martie 2023 Filarmonica Pitești organizează joi, 30 martie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, un nou concert simfonic extraordinar. La pupitrul dirijoral al orchestrei simfonice a instituției revine Walter Hilgers (Germania), solistul serii fiind pianis...
Concertele de pian ale lui Liszt și Rahmaninov, astăzi la Filarmonica Pitești Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - joi, 23 martie 2023 Filarmonica Pitești organizează astăzi, de la ora 19:00, la Centrul Multifuncțional, un nou concert simfonic. La pupitrul dirijoral al orchestrei simfonice a instituției se va afla Tiberiu-Dragoș Oprea, soliștii serii fiind pianiștii Anthony Lee și Con...
Zina Ghițulescu, concert cu bandul Filarmonicii Pitești Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - miercuri, 22 martie 2023 Filarmonica Pitești organizează vineri, 24 martie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, un nou concert de jazz&pop. Clarinetistul Ionuț Tolea, pianistul Victor Buștean, percuționistul Gabriel Barani și chitaristul Alexandru Iordache, a...
Concertele de pian ale lui Liszt și Rahmaninov, la Filarmonica Pitești Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - luni, 20 martie 2023 Filarmonica Pitești organizează joi, 23 martie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, un nou concert simfonic. La pupitrul dirijoral al orchestrei simfonice a instituției se va afla Tiberiu-Dragoș Oprea, soliștii serii fiind pianiștii Anthony Le...
Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 27-31 martie 2023, noi evenimente Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - luni, 20 martie 2023 Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 27-31 martie 2023, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală. Acestea pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultura...
Ziua Internațională a Poeziei la Conacul Goleștilor Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - vineri, 17 martie 2023 Pe 21 martie 2023 va avea loc cea de-a cincea ediție a evenimentului Ziua Internațională a Poeziei la Conacul Goleștilor (Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești). Acesta va începe la ora 13:00 și se va desfășura sub forma unui cenaclu literar,...
Libelonou
Drteounubun
Gentea: Încă un pas spre finalizarea proiectului de management integrat al traficului din Pitești: a... Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - vineri, 31 martie 2023 38 de intersecții și 4 parcări – Finanțe, Teatrul „Alexandru Davila”, Muntenia și parcarea supraterană din Maior Șonțu - intră curând în monitorizare permanentă, anunță primarul Cr...
Pitești: Se dă startul înscrierii în concursul Cea mai frumoasă și cea mai curată asociaţie de propr... Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - vineri, 31 martie 2023 Primăria Municipiului Pitești anunță organizarea, prin Serviciul Coordonare Asociaţii de Proprietari, a concursului „Cea mai frumoasă și cea mai curată asociaţie de proprietari din...
Lucian Heiuș, Președintele A.N.A.F., în vizită la A.J.F.P. Argeș Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - vineri, 31 martie 2023 Unul dintre obiectivele prevăzute în stategia A.N.A.F. 2021 - 2024 îl reprezintă implementarea Programului de Guvernare la nivel de țară, sub auspiciul unei instituții eficiente și...
25 mai 2023, termen pentru depunerea Declarației Unice Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - vineri, 24 martie 2023 Termenul pentru depunerea Declaraţiei Unice (DU) privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212) este 25 mai 2023. Recomandăm ca D...
Remus Mihalcea, deputat PSD de Argeș: Începe construcția sistematică de noi spitale în România! Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - vineri, 31 martie 2023 Ministerul Sănătății fructifică banii din #PNRR și lansează efectiv proiectele menite să îmbunătățească fundamental nu doar accesul populației la servicii medicale, ci și calitatea...
Nicolae Georgescu, deputat PSD Argeș: Mă gândesc la propunerea de a relua compensarea cu 0,50 lei/li... Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - vineri, 24 martie 2023  Fără voia noastră, de parcă problemele apărute în urma pandemiei și a isteriei mondiale provocate de COVID-19 nu erau de ajuns, războiul declanșat de către Federația Rusă pe ...
Drteodreapta
Logoccm
 
salubritate 1
 Ziare Online

Primaria Mioveni

Primaria Bascov

Ziare
 
salubritate2000