1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Atenție! Campanie de dezinfecție, dezinsecție și deratizare la Mioveni

mioveni dezinfectieArticol publicat de ARGESFOCUS.RO - vineri, 15 septembrie 2023

Începând cu data de 25 septembrie 2023, administrația locală, prin intermediul unei societăți de profil, specializată în activități de dezinsecție, dezinfecție și deratizare va demara o amplă campanie împotriva țânțarilor și altor insecte dăunătoare mediului, în următoarele locații: pe domeniul public, platforme pentru colectarea deșeurilor, scări de bloc (subsol și casa scării), gospodării individuale, clădiri ale instituțiilor publice etc.

Serviciile menționate sunt realizate de firma CORAL IMPEX SRL, conform Contractului de achiziție publică de servicii nr. 12618/15.05.2020.

''Serviciile se desfăşoară în conformitate cu prevederile Ordinului OMS 562/2023 și Ordinului ANRSC nr. 520 din 27.11.2018 după un program unic, pentru a atinge un nivel de eficiență maximă.

Substanțele utilizate sunt:

Deratizare – Colbrom Pastă;

Dezinsecție spații exterioare - Cymina Plus;

Dezinsecție spații interioare, scări de bloc – K-Othrine WG 250;

Dezinsecție spatii interioare, instituții publice – Super Killer 25T EC;

Combatere căpușe – Deltatim Plus;

Dezinfecție – Dezicon.

Măsuri de prim ajutor specifice raticidului Colbrom Pastă:

Inhalare: Se scoate subiectul la aer liber. Daca subiectul încetează să respire, administrați respirație artificială. Solicitați imediat sfat/atenție medicală.

Contactul cu pielea: Îndepărtați îmbrăcămintea contaminată. Se va face imediat duș. Solicitați imediat sfat/atenție medicală.

Spălați hainele contaminate înainte de a le utiliza.

Contactul cu ochii: Scoateţi lentilele de contact, dacă există. Spălați imediat cu multă apă timp de cel puţin 15 minute, deschizând complet pleoapele. Dacă problema persistă, solicitați sfatul medicului.

Ingerare: Sunați imediat un medic. NU se va induce stare de vomă. Nu administrați nimic care nu este autorizat în mod expres de medic.

Măsuri de prim ajutor specifice insecticidului Cymina Plus:

Contactul cu pielea: Spălați imediat cu apă din abundență. Scoateți hainele contaminate. Dacă iritația persistă, adresați-vă medicului.

Contactul cu ochii: Spălați imediat cu apă curentă din abundență timp de cel puțin 15 min. adresați-vă medicului.

Ingerare: Apelați imediat la medic. Induceți vărsături numai la indicația medicului. Nu administrați niciodată nimic pe cale orală dacă persoana este inconștientă.

Inhalare: Scoateți pacientul în aer liber. Dacă respiră neregulat, adresați-vă medicului.

Măsuri de prim ajutor specifice insecticidului K-OTHRINE WG 250:

Inhalare: Se va ieşi la aer curat. Se va culca persoana respectivă şi se va ţine la căldură.

Se va anunţa imediat un medic sau spitalul de urgenţă. Contactul cu pielea: Spălaţi imediat cu multă apă si săpun, timp de cel puţin 15 minute.

Apa caldă poate creşte în mod subiectiv senzaţia de iritare/parestezia. Acesta nu este un semn de intoxicaţie sistemică. În cazul pielii iritate, aplicaţi uleiuri sau loţiuni cu vitamina E. Dacă simptomele persistă se va chema un medic.

Contactul cu ochii: Se va clăti imediat şi din abundenţă cu apă, inclusiv sub pleoape, timp de cel puţin 15 minute. Scoateţi lentilele de contact, dacă există, după primele 5 minute şi continuaţi sa clătiţi cu apă. Apa caldă poate creşte în mod subiectiv senzaţia de iritare/parestezia. Acesta nu este un semn de intoxicaţie sistemică. Aplicaţi picături pentru calmare, dacă este necesar aplicaţi picături anestezice pentru ochi. Se va acorda asistenţă medicală dacă iritaţia creşte şi persistă.

Ingerare: Clătiţi gura şi daţi apă de băut în înghiţituri mici. NU se va induce stare de vomă. În caz de ingerare se va consulta de urgenţă un medic căruia Iise va arăta ambalajul sau eticheta.

Măsuri de prim ajutor specifice insecticidului Super Killer 25T EC:

Inhalare: Se va transporta persoana expusa la aer curat. Daca apar efecte secundare solicitati imediat sfatul medicului.
Contactul cu pielea: Scoateti hainele si incaltamintea contaminate; este necesara spalarea pielii contaminate cu apa si sapun (apa la temperatura de 20-30 grade). Daca este necesar se acorda asistenta medicala. Curatati imbracamintea si incaltamintea inainte de reutilizare.

Contactul cu ochii: Este necesara spalarea cu apa timp de aproximativ 10-15 min (apa la temperatura de 20-30 grade), tinand pleoapele complet deschise; daca purtati lentile de contact, indepartati-le imediat. Daca exista orice semn de lezare a tesutului sau iritatie persistenta obtineti sfatul medicului imediat.

Ingerare: Solicitaţi imediat asistenţă medicală. Se clăteşte gura cu apă (apă la temperatura de 20–30ºC). În cazul înghiţirii accidentale, şi dacă este conştientă, persoana expusă trebuie sa bea mici cantităţi de apă.Opriţi administrarea apei dacă persoana are greaţă deoarece exista risc de aspiraţie a vomei. Nu induceţi voma decât la indicaţia personalului medical. Nu administraţi niciodată nimic pe cale orala unei persoane aflate in stare de inconştientă. Dacă persoana expusă este în stare de inconştienţă, se aşează în poziţie de repaus şi se acordă imediat asistenţă. Menţineţi libere căile respiratorii. Deschideţi sau desfaceţi obiectele de îmbrăcăminte ca: gulerul, cravata, bretelele sau cureaua.

Măsuri de prim ajutor specifice insecticidului Deltatim Plus:

Contactul cu pielea: Îndepărtați imediat îmbrăcămintea contaminată, saturată. Spălați imediat cu multa apă și săpun. În cazul iritării pielii, consultați un medic. Dacă iritația persistă, aplicați o loțiune antihistaminică sau vitamina E.

Contactul cu ochii: Spălați imediat cu multă apă, inclusiv pleoapele. Înlăturați lentilele de contact, dacă există, și clătiți ochii cu apă timp de cel puțin 15 min. Dacă iritația persistă, consultați un medic.

Ingerare: Clătiți gura cu apă, fără să înghițiți. Consultați un medic sau apelați la un Centru de informare toxicologică imediat. Nu administrați niciodată nimic pe cale orală unei persoane inconștiente sau unei persoane care are crampe, decât cu permisiunea unui medic. Nu induceți vomă.

Inhalare: Scoateți victima în afara zonei de pericol, la aer curat. În cazul în care aveți unele îndoieli sau dacă sunt observate unele simptome, consultați medic.

Măsuri de prim ajutor specifice dezinfectantului Dezicon:

Inhalare: Acest produs nu conține substanțe clasificate ca periculoase la inhalare, dar totuși, în caz de simptome de intoxicare, scoateți persoana afectată în afara zonei de expunere, la aer curat. Solicitați atenție medicala dacă simptomele se agravează sau persistă.

Contactul cu pielea: Acest produs nu este clasificat ca periculos în contactul cu pielea. Însă, se recomandă, în caz de contact cu pielea, îndepărtarea îmbrăcămintei și încălțămintei contaminate, clătirea pielii sau dușarea persoanei afectate cu apă în abuntență și săpun neutru. În caz de afecțiuni grave, consultați imediat medicul.
Contactul cu ochii: Clătiți ochii cu apă în abundență timp de cel puțin 15 min. În cazul în care accidentatul folosește lentile de contact, acestea trebuie indepărtate dacă nu s-au lipit de ochi deoarece se pot produce leziuni adiționale. În toate cazurile menționate, după spălare, victima trebuie transportată urgent la medic însoțită de FDS a produsului.

Produsele folosite sunt avizate de Comisia Națională a Produselor Biocide, se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide şi fac parte din grupele Xn (gr. III), respectiv Xi (gr. IV) de toxicitate.

Colectarea deșeurilor rezultate în urma prestării serviciilor, conform prezentului proces verbal, se realizează de către prestator, iar neutralizarea acestora se face în baza contractelor încheiate de prestator cu operatori autorizați, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

Vă rugăm să supravegheaţi cu atenţie copiii şi animalele de companie pentru a nu intra în raza de acţiune a aparatelor, deoarece contactul repetat şi prelungit al substanţelor cu pielea şi ochii poate cauza iritaţii.

În cazul în care condiţiile meteorologice vor împiedica desfăşurarea acestor servicii, perioada de efectuare va fi comunicată ulterior.

Cu o zi înainte de executarea serviciilor de dezinsecție și deratizare în scările de bloc, se vor pune afișe pe fiecare scară. Rugăm locatarii care au cheia de la subsol, să lase ușa descuiată.

Crescătorii de albine aflați în evidențele primăriei, vor fi anunțați telefonic/email privitor la data și ora desfășurării acțiunilor de dezinsecție.

Vă rugăm ca, în perioada menţionată, să luaţi toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine, în caz contrar UAT - Orașul Mioveni și S.C. Coral Impex S.R.L. sunt absolvite de orice responsabilitate.'', transmite Primăria Mioveni. 

Oprirea furnizării apei potabile în municipiul Piteşti şi comuna Bradu, în data de 11 iulie 2024 Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - miercuri, 10 iulie 2024 Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va întrerupe furnizarea apei potabile în municipiul Piteşti şi comuna Bradu, în ziua de joi, 11.07.2024, între orele 08:30 - 16:00, fiind afectaţi următorii utilizatori: - municipiul Piteşti: str. Calea Craiovei...
Finanțele, anunț important! Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - luni, 8 iulie 2024 Administrația Finanțelor Publice Argeș anunță că, începând cu data de 01 iulie 2024, conform prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 598 din 06 iunie 2024 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, publicată în Monitorul Ofi...
Probleme identificate de Apă Canal 2000 SA în comuna Mihăești: Apa potabilă folosită pentru livezi ș... Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - duminică, 7 iulie 2024 Pe fondul secetei prelungite, operatorul întâmpină greutăți în asigurarea serviciului de alimentare cu apă în comuna Mihăeşti, pe care am preluat-o în administrare la data de 01.04.2024 și mulți locuitori ai comunei au sesizat lipsa apei pentru cons...
Apă Canal 2000 SA anunță modificarile aplicabile începând cu luna iulie 2024, care intervin în relaț... Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - miercuri, 3 iulie 2024 În contextul implementării legislației cu privire la sistemul RO e-Factura (Ordonanța de urgență nr. 120/2021 privind administrarea, funcționarea şi implementarea sistemului național privind factura electronică RO e-Factura şi factura electronică în ...
Semnare Contract de Finanțare nr. C1I100122000210 pentru proiectul EXTINDEREA REȚELELOR DE APĂ ȘI CA... Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - miercuri, 3 iulie 2024 Semnare Contract de Finanțare nr. C1I100122000210 pentru proiectul EXTINDEREA REȚELELOR DE APĂ ȘI CANALIZARE MENAJERĂ PE STRĂZILE CRINULUI, PARCULUI, PRIMĂVERII, PRINCIPALĂ – SAT MOZĂCENI VALE ȘI STRADA PRINCIPALĂ – SAT BÂRLA, COM. BÂRLA, JUDEȚUL ARG...
Semnare Contract de finanțare nr. 30/18.06.2024 pentru Proiectul Sprijin pentru pregătirea aplicație... Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - marți, 2 iulie 2024 APĂ CANAL 2000 S.A. Pitești, în calitate de Beneficiar, anunță semnarea Contractului de finanțare nr. 30/18.06.2024 pentru finanțarea proiectului „Sprijin pentru pregătirea aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru proiectul regio...
Înmatriculările de mașini noi au crescut cu 12% Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - luni, 1 iulie 2024 În primele șase luni din 2024, înmatriculările de autoturisme noi au atins valoarea de 82.505 unități, o creștere de 12,03% față de aceeași perioadă din 2023, în timp ce înmatriculările de autoturisme second hand înmatriculate pentru prima oară în Români...
Pe 2 iulie se oprește apa în Costești Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - vineri, 28 iunie 2024 Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va sista furnizarea apei potabile în oraşul Costeşti, în ziua de marţi 02.07.2024, între orele 8 - 18, fiind afectaţi utilizatorii din satul Podu Broşteni. Oprirea furnizării apei este necesară pentru execuţia luc...
Servicii de top la Stația ITP Service Auto Mioveni Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - vineri, 28 iunie 2024 În zilele toride, o mașină cu aer condiționat funcțional este esențială. De aceea, Statie ITP Service auto Mioveni vă oferă servicii de top pentru sistemul de aer condiționat auto. ”Vă așteptăm în service-ul nostru de pe DN73, în punctul “Pod Colibaș...
Comunele Albota, Bradu, Lunca Corbului, Mărăcineni, Mihăeşti, Moşoaia, Oarja şi Poiana Lacului - viz... Articol publicat de ARGESFOCUS.RO - miercuri, 26 iunie 2024 Societatea Apă Canal 2000 SA face apel către toţi utilizatorii să acorde mai multă atenţie modului în care folosesc apa potabilă, mai ales în perioadele de secetă prelungită, pentru a evita prejudicierea alimentării cu apă a unui număr semnificativ ...
Logoccm
 
salubritate 1
 Ziare Online

Primaria Mioveni

Primaria Bascov

Ziare
 
salubritate2000